![]() |
Sarımsaklı Pilav
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 su bardağı baldo pirinç 2 su bardağı sıcak su 30 gr tereyağı 8 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz Üzeri için Frenk soğanı Sarımsaklı pilav: Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip süzün. Sarımsakların kabuklarını soyup ikiye bölün. Tereyağını eritip pirinci ilave ederek kavurun. Karabiber, tuz ve şekeri ekleyip hafifçe karıştırın. Suyu ilave edip, sarımsakları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alın. 20 dakika demlendirin. Üzerine dilerseniz kıyılmış frenk soğanı serpip sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.