Patlıcanlı Nohutlu Bulgur Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Nohutlu Bulgur Pilavı![]() Yarım su bardağı dövme buğday 2 su bardağı köy tipi iri bulgur Yarım su bardağı nohut 1 soğan 60 gr tereyağı 2 patlıcan 1 su bardağı ayçiçeği yağı 4 su bardağı et suyu 1 kırmızı dolmalık biber 1 sivri biber Tuz Karabiber Patlıcanlı nohutlu bulgur pilavı: Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün Nohudu 1 gece önceden suya koyup bekletin Yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın Dövme buğdayı yıkayıp suyunu süzün Üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle tencereye alıp haşlayın ve suyunu süzün Soğanı tereyağında kavurun Patlıcanları kuşbaşı doğrayıp tavada ayçiçeği yağında kızartın Soğanlara ilave edin Bulguru ilave edin ve 5 dakika soteleyin Biberleri ince doğrayıp ekleyin Sıcak et suyu, tuz, dövme buğday ve nohudu ekleyip tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte pişirin 20 dakika demlendirin Üzerine karabiber serpip servis yapın
|
|
|
|