Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
meyane, midyeli, pilavı

Midyeli Meyane Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midyeli Meyane Pilavı





2 su bardağı pilavlık bulgur
1 patlıcan
2 domates
250 gr midye içi
2 sivri biber
1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kırmızı pul biber
2 su bardağı su

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Midyeli meyane pilavı:
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin Tavada ayçiçeği yağını ısıtıp patlıcanları hafif kızartın
Tereyağını tencerede eritin Küp doğradığınız domates ve halka doğranmış biberleri tereyağında soteleyin Bulguru ilave edip, 2 su bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp pişirin Gerekirse sıcak su ilavesi yapın Tuz ile tatlandırın

Pişmeye yakın temizlenmiş midye içleri, patlıcanlar ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip harmanlayın İki dakika demlendirip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.