![]() |
Midyeli Meyane Pilavı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
2 su bardağı pilavlık bulgur 1 patlıcan 2 domates 250 gr midye içi 2 sivri biber 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Kırmızı pul biber 2 su bardağı su Kızartmak için Ayçiçeği yağı Midyeli meyane pilavı: Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Tavada ayçiçeği yağını ısıtıp patlıcanları hafif kızartın. Tereyağını tencerede eritin. Küp doğradığınız domates ve halka doğranmış biberleri tereyağında soteleyin. Bulguru ilave edip, 2 su bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp pişirin. Gerekirse sıcak su ilavesi yapın. Tuz ile tatlandırın. Pişmeye yakın temizlenmiş midye içleri, patlıcanlar ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip harmanlayın. İki dakika demlendirip sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.