![]() |
Ev Yapimi Sucuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapimi SucukMalzemeler: -8 kg ![]() -2 kg ![]() -125 gr ![]() -125 gr ![]() -50 gr ![]() -50 gr ![]() -250 gr ![]() -150 gr ![]() -200 gr ![]() -150 gr ![]() -10 gr ![]() -30 gr ![]() -30 gr ![]() -30 gr ![]() -10 metre kurutulmuş sucukluk bağırsak Yapımı: (Malzemeler 10 kg ![]() ![]() -Aynası ve bıçağı çıkarılmış,sucuk hunisi takılmış kollu, elle çevirilebilen kıyma makinesi ![]() 8 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılan kangallar havadar ve kesinlikle güneş görmeyen (Güneş gören kangallar yağını salarak pelte halini alırlar ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyetle yenirken de arifkaptan'a selam söylenir ![]() Not:Etin yağının fazla olacağını düşünüyorsanız yanılırsınız ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Usta |
![]() |
![]() |
![]() |
Ev Yapimi Sucuk |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapimi SucukEvde kendimizde sucuk yapabiliriz ![]() ![]() ![]() Malzemeler Dana Kıyma 2 kg Kuzu Kıyma 500 gr Sarımsak 5 diş Kimyon 1 çorba kaşığı Kuru dana bağırsağı 3 metre Toz kırmızı biber Karabiber Yenibahar Keten İp Yapılışı 2 kg dana kıyma ve 500 gr kuzu kıymanın içine çok iyi dövülmüş 5 diş sarımısak, 1 çorba kaşığı kimyon,toz kırmızı biber,karabiber birazda yenibahar ile iyice yoğurulur ve üzeri kapatılarak buzdolabında 1 gün dinlendirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak |
![]() |
![]() |
|