Aya Köftesi.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aya Köftesi..![]() Malzemeler 1 250 gr dövülmüş yağsız kara et,2 2 su bardağı sıvı yağ,3 2 su bardağı köftelik bulgur,4 2 yemek kaşığı un,5 1 tatlı kaşığı tuz,6 1 su bardağı Urfa İsotu,7 1 çay kaşığı karabiber,8 Biraz tarçın![]() Hazırlanışı Geniş bir tepsiye bulgur, et, tuz, kırmızıbiber, tar*çın, karabiber konur ve azar azar su vermek koşulu ile köfte kı*vamına gelinceye kadar karışım yoğrulur ![]() Un eklenip yoğurmaya devam edilir Köfte tepsi* de bir tarafa alınır ![]() Ceviz büyüklüğünde köfteden parçalar koparılır iki aya (avuç) arasında ince ve yuvarlak bir şekil ve*rilerek, bütün karışım bu şekilde yuvarlak haline getirilir ![]() Sıvı yağ bir tavaya alınarak ısıtılır Köfteler, yağda pem*beleşinceye kadar kızartılır Kızartılan köfteler bir tabağa alınarak,Sıcak servis yapılır
|
|
|
|