Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
guvec, karisik, kebabi, sebzeli

Karisik Sebzeli Guvec Kebabi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karisik Sebzeli Guvec Kebabi



Karisik Sebzeli Guvec Kebabı İçin Gerekli Malzemeler;

* 500 Gr kuşbaşı et ---Pirzola olabilir----Biftek olabilir arzuya gore
* 1 Orta boy havuçu
*1 kabak buyukce zar seklinde dograyin
* 10 - 15 adet taze fasulye
* 2 adet sivri biber 3 parcaya bolun (aci sevmezseniz Cerliston biberi)
* 2 İri domates dilimlenmiş
* 3 Su bardağı su
* 1 Çay kaşığı tuz
* 1 Çay kaşığı karabiber
*1 Cay kasigi zahter
*1 tane defne yapragi
* 200 Gr arpacık soğan
* 1 Çay bardağı bezelye
* 3 Çorba kaşığı yağ


Karisik Sebzeli Guvec Kebabı Tarifi;

Bir derince kaba temizlenmis dogranmis havuckabaktaze fasulye sivri biberi domatesisoydugunuz arpacik soganlari ve bezelyeyi tuzukarabiberizahteri 1 tane defne yapragiilave edin harmanlayin

Guvecin icine az yag koyun istediginiz eti guvecin dibine yerlestirin Harmanladiginiz sebzeleri etin ustune yayin kalan yagi ve suyu ilave edin agzini yagli kagitla kapamadan once tadina lezzetine bakin iyice kapatin Guveci ocagin ustunde 5 dk hizli ateste sonra kisik ateste 50 dk pişirin servise hazır afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.