Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eti, krepte, kuzu

Krepte Kuzu Eti

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krepte Kuzu Eti





Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı
400 gr kuşbaşı kuzu eti
1 soğan
2 havuç
1 patates
200 gr mantar
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Kekik

Krep hamuru için
3 yumurta
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Maydanoz sapı
Tuz

Hazırlanışı
Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekinceye kadar tereyağında kavurun Havuçları halka dilimleyin Etlere ilave edip 3-4 dakika soteleyin Küp doğranmış patatesi ve dörde böldüğünüz mantarları ekleyip pişirmeye devam edin Bir çay bardağı su ilave edip, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Tuz, kekil ve karabiber ile tatlandırın Krep için, yumurtalar, un, süt, tuz ve ayçiçeği yağını mikserle çırpın Yanmaz tavayı ayçiçeği yağı ile yağlayın Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayın Her iki tarafını da pişirin Hazırladığınız kreplerin ortalarına etleri paylaştırın Kenarlarını yukarı doğru toplayarak bohça şekli verip, maydanoz sapı ile bağlayın Yağladığınız fırın tepsiye dizin Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökün 200 derece ayarlı fırında 5 dakika ısıtın Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.