![]() |
Krepte Kuzu Eti
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 3 yemek kaşığı tereyağı 400 gr. kuşbaşı kuzu eti 1 soğan 2 havuç 1 patates 200 gr. mantar 1 çay bardağı su Tuz Karabiber Kekik Krep hamuru için 3 yumurta 2 su bardağı süt 1,5 su bardağı un 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Maydanoz sapı Tuz Hazırlanışı Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekinceye kadar tereyağında kavurun. Havuçları halka dilimleyin. Etlere ilave edip 3-4 dakika soteleyin. Küp doğranmış patatesi ve dörde böldüğünüz mantarları ekleyip pişirmeye devam edin. Bir çay bardağı su ilave edip, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, kekil ve karabiber ile tatlandırın. Krep için, yumurtalar, un, süt, tuz ve ayçiçeği yağını mikserle çırpın. Yanmaz tavayı ayçiçeği yağı ile yağlayın. Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün. Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayın. Her iki tarafını da pişirin. Hazırladığınız kreplerin ortalarına etleri paylaştırın. Kenarlarını yukarı doğru toplayarak bohça şekli verip, maydanoz sapı ile bağlayın. Yağladığınız fırın tepsiye dizin. Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökün. 200 derece ayarlı fırında 5 dakika ısıtın. Servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.