Patates Dizmesi |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates DizmesiKullanılan Malzemeler: - 8 adet orta boydan biraz daha küçük patates (Büyük boy bir tencere için) - 250 gr az yağlı kıyma - 1 adet orta boy soğan - Yarım demet maydanoz - Pul biberi, karabiber, tuz - 1,5 yemek kaşığı domates salçası - yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ - 1,5 su bardağı kaynar su Tarifin Hazırlanışı - Patatesleri soyup bir parmak kalınlığından biraz daha ince olacak şekilde halka halka doğrayın (Resimdeki gibi) - Köfteyi yapmak için kıymaya bir adet soğanı rendeleyin İnce kıyılmış maydanoz, pul biberi, tuz ve karabiberi de ekleyerek iyice yoğurup köfte harcı elde edin - Bir halka patatesi elinize alarak üzerine köfte harcından koyarak ikinci halka patatesi üzerine kapatın Tekrar köfte harcı ve tekrar patates koyun Elinizdeki dizmeyi tencerenin kenarına yan yatırarak koyun Bu şekilde işlemi tekrar ederek bütün malzemeyi kullanın Resimdeki gibi şekil elde edeceksiniz - Küçük bir tavada sıvıyağı iyice kızdırarak tencereye, patateslerin üzerine gezdirerek dökün Tencereyi ateşe alarak yaklaşık 4-5 dakika kadar patatesleri yağda kızartın - Son olarak bir kasede domates salçasını kaynar suyla eriterek bir kaşık yardımıyla bütün yemeğin üzerine eşit miktarda gelecek şekilde gezdirin Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve kapağını kapatarak patatesler yumuşayana kadar pişirin - Büyük bir servis kaşığıyla dizmenin şeklini bozmadan servis tabağına alarak servis yapın |
|