![]() |
Hamur Lokmalı Et |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Lokmalı Et![]() Malzemeler: 1 yemek kaşığı zeytinyağı 675 g kuşbaşı dana eti 5 adet büyük boy gümüş soğan (soyulmuş, ince dilimlenmiş) 2 çay kaşığı pudraşeker 2 adet orta boy havuç (soyulmuş, dilimlenmiş) 850 ml et suyu 400 g konserve doğranmış domates 1 çay kaşığı tuz Hamur lokmaları İçin 575 g un 1,5 çay kaşığı kabartma tozu I çay kaşığı karbonat bir çay kaşığı tuz 70 g tereyağı 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 175gr yoğurt Yapılışı: Yağın 2 yemek kaşığını genişçe bir fırın kalıbında ısıtın ![]() ![]() ![]() Et suyu, domates ve tuzu ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur lokmalarını, et pişmeden 15 dakika önce yapmaya başlayın ![]() ![]() ![]() Hamuru unlu bir yüzeyde 1-2 dakika yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırının orta ızgarasında, üzeri açık halde 14-15 dakika ya da hamurlar iyice kabarıp kızarıncaya dek pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|