ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hamur Lokmalı Et (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252002)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:07 AM

Hamur Lokmalı Et
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
675 g kuşbaşı dana eti
5 adet büyük boy gümüş soğan (soyulmuş, ince dilimlenmiş)
2 çay kaşığı pudraşeker
2 adet orta boy havuç (soyulmuş,
dilimlenmiş)
850 ml et suyu
400 g konserve doğranmış domates
1 çay kaşığı tuz
Hamur lokmaları İçin
575 g un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
I çay kaşığı karbonat
bir çay kaşığı tuz
70 g tereyağı
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
175gr yoğurt

Yapılışı:
Yağın 2 yemek kaşığını genişçe bir fırın kalıbında ısıtın. Kuşbaşı etleri bu yağda 10 dakika, her tarafları kızarıncaya dek karıştırarak kızartın. Yağın kalanını, soğan, havuç ve pudraşeker ekleyip orta ateşte 3 dakika karıştırarak pişirin.
Et suyu, domates ve tuzu ekleyin. Kaynaymca ateşi kısarak 40 dakika ya da etler yumuşayıncaya dek pişirin. Yemek pişerken fırını 220 dereceye ayarlayıp ön ısıtma yapın. Pişen yemeği bir tart kalıbına dökün.
Hamur lokmalarını, et pişmeden 15 dakika önce yapmaya başlayın. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu derin bir kâseye koyun, oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip bu karışımı, ekmek kırıkları görünümü alıncaya dek yoğurun. Kıyılmış maydanozla yoğurdu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru unlu bir yüzeyde 1-2 dakika yoğurun. Merdaneyle 1.5 cm kalınlığında açın ve 5 cm çapında yuvarlaklar halinde kesin. Kalıp kullanırsanız düzgün yuvarlaklar elde edersinr%âi Kenarlarından çıkan hamuru yine ‘ yoğurun ve yuvarlak kesmeyi İfedürün. Hamurları hafifçe birbirinin üzerine değecek şekilde yemeğin üzerine yerleştirin.
Fırının orta ızgarasında, üzeri açık halde 14-15 dakika ya da hamurlar iyice kabarıp kızarıncaya dek pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.