![]() |
Meyveli Rosto |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyveli Rosto![]() Malzemeleri: – 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 ![]() - 1 adet büyük boy kuru soğan (soyulmuş, doğranmış) - 225 ml et suyu – 2 çay kaşığı tarçın - 1 adet defne yaprağı - 2 dilim portakal kabuğu - 900 g tatlı patates (soyulmuş, küpler halinde kesilmiş) - 115 g çekirdekleri çıkarılmış kuru erik - 115 g çekirdekleri çıkarılmış kuru kayısı - 60 g iri beyaz üzüm - 2 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber Süslemek için: taze defne yaprakları 1 porsiyonda Kalori: 516 Protein: 46 g Toplam yağ: 20 g (doymuş yağ: 3 ![]() Karbonhidrat: 40 g (işlenmiş şeker: 0) Lif: 2 ![]() Yapılışı : 1 Fırını 190 dereceye ayarlayıp ön ısıtma yapın ![]() ![]() ![]() 2 Çömlekte ya da tencerede 2 yemek kaşığı yağ bırakarak kalanım atın ![]() ![]() 3 Eti tekrar pişirdiğiniz kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() 4 Tatlı patatesleri, erik, kayısı ve üzümleri çömleğe koyun, tuz ve karabiber ekleyin ![]() ![]() 5 Rostoyu sarmalayan ipi çıkarın, defneyi atm ve biriken fazla yağı kaşıkla alarak atm ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu lezzetli rostoya ekleyeceğiniz bir tutam tarçın, kayısı, erik ve üzümün tadını daha da belirginlestirir ![]() |
![]() |
![]() |
|