![]() |
Meyveli Rosto
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeleri: – 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1.4 kg dana rosto (kurulanmış) - 1 adet büyük boy kuru soğan (soyulmuş, doğranmış) - 225 ml et suyu – 2 çay kaşığı tarçın - 1 adet defne yaprağı - 2 dilim portakal kabuğu - 900 g tatlı patates (soyulmuş, küpler halinde kesilmiş) - 115 g çekirdekleri çıkarılmış kuru erik - 115 g çekirdekleri çıkarılmış kuru kayısı - 60 g iri beyaz üzüm - 2 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber Süslemek için: taze defne yaprakları 1 porsiyonda Kalori: 516 Protein: 46 g Toplam yağ: 20 g (doymuş yağ: 3.5 g) Karbonhidrat: 40 g (işlenmiş şeker: 0) Lif: 2.4 g Sodyum: 333 mg Yapılışı : 1 Fırını 190 dereceye ayarlayıp ön ısıtma yapın. Ateşe dayanıklı büyük bir fırın çömleği ya da rosto tenceresinde yağı ısıtın, rostoyu içine koyun ve 10 dakika süreyle çevirerek dört bir yamm kızartın. Eti bir tabağa çıkarın. 2 Çömlekte ya da tencerede 2 yemek kaşığı yağ bırakarak kalanım atın. Soğanları ekleyin ve orta ateşte 5 dakika süreyle ya da soğanlar saranncaya dek kavurun. 3 Eti tekrar pişirdiğiniz kaba alın. Tarçın, defne yaprağı ve portakal kabuğu rendesini ekleyin, orta ateşte pişirmeye başlayın. Kaynayınca tencerenin kapağım kapatıp, fırının orta rafına yerleştirin, yarım saatte bir, eti altüst ederek 1-1.5 saat pişirin. 4 Tatlı patatesleri, erik, kayısı ve üzümleri çömleğe koyun, tuz ve karabiber ekleyin. Kapağım kapatarak 45 dakika ya da et yumuşayıncaya dek pişirin. 5 Rostoyu sarmalayan ipi çıkarın, defneyi atm ve biriken fazla yağı kaşıkla alarak atm. Rostoyu dilimleyin, çömlekte pişirdiyseniz olduğu gibi masaya getirebilirsiniz. Rosto tenceresindeyse ısıtılmış bir servis tabağına alın, çevresine patates ve meyveleri koyarak sunun. Etin bıraktığı suyu rostonun üzerine gezdirin ve defne yapraklanyla süsleyin. Not: Bu lezzetli rostoya ekleyeceğiniz bir tutam tarçın, kayısı, erik ve üzümün tadını daha da belirginlestirir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.