Portakal Soslu Hindi Bonfile |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Soslu Hindi Bonfile![]() 3 yemek kaşığı mısır unu 4 parça hindi bonfile 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 3 portakalın suyu Tuz Karabiber 2 portakal 1 tatlı kaşığı bal 1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı Portakal soslu hindi bonfile: Mısır ununu düz bir tabağa alıp bonfilelerin her iki tarafını bulayın Yapışmaz tavada yağı kızdırıp bonfileleri 3-4 dakika pişirin Bir tabağa alarak bekletin![]() Aynı tavaya portakal suyu ve balı ekleyip kısık ateşte kaynatın Kalan mısır ununu 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp sosa ekleyin Tuz ve karabiber ile tatlandırın![]() Bonfileleri sosa ekleyin Portakalları dilimlere ayırarak sosa ilave edin ve 3 dakika pişirin Bonfileleri servis tabağına alarak haşlanmış sebzelerle sıcak servis yapın
|
|
|
|