Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuzu, tandır, usülü

Ev Usülü Kuzu Tandır

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Usülü Kuzu Tandır





Malzemeleri:
1 bütün kuzu kol
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak

Yapılışı:
Sarımsak dişlerini soyup ikiye kesin ve kesik yüzlerini bütün haldeki kuzu etinin her tarafına sürün Etin her tarafını elinizle ovalayarak sıvıyağla yağlayın Ardından tuz, karabiber ve kekik serpip yine elinizle ovarak ete yedirin Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin
2, Etin yağlı dış kısmı alta gelecek şekilde büyükçe bir çelik tencereye yerleştirin Hiç su koymadan tencerenin kapağını kapatıp en kısık ateşte 4 saat kadar pişirin Etler tel tel dağılacak yumuşaklığa geldiğinde servise hazırdır
3, Eti tencereden alıp geniş bir tepsiye çıkarın Bir çatal yardımı ile porsiyonlara ayırıp pide ekmeği veya pilav üzerinde sıcak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.