![]() |
Ev Usülü Kuzu Tandır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeleri: 1 bütün kuzu kol 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 diş sarımsak Yapılışı: Sarımsak dişlerini soyup ikiye kesin ve kesik yüzlerini bütün haldeki kuzu etinin her tarafına sürün. Etin her tarafını elinizle ovalayarak sıvıyağla yağlayın. Ardından tuz, karabiber ve kekik serpip yine elinizle ovarak ete yedirin. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. 2, Etin yağlı dış kısmı alta gelecek şekilde büyükçe bir çelik tencereye yerleştirin. Hiç su koymadan tencerenin kapağını kapatıp en kısık ateşte 4 saat kadar pişirin. Etler tel tel dağılacak yumuşaklığa geldiğinde servise hazırdır. 3, Eti tencereden alıp geniş bir tepsiye çıkarın. Bir çatal yardımı ile porsiyonlara ayırıp pide ekmeği veya pilav üzerinde sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.