Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erikli, yahni

Erikli Yahni

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Yahni





600 gr kuzu eti
2 soğan
60 gr tereyağı
200 gr mürdüm eriği
1 çubuk tarçın
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz

Erikli yahni:
Eti kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın Üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynatın Etler iyice yumuşayınca delikli bir kepçe yardımıyla ayrı bir kaseye aktarın

Soğanları soyup rendeleyin ve suyunu çıkarıp süzün Elde ettiğiniz soğan suyunu haşlanmış etlerin üzerine dökün 10 dakika kadar etleri bu suda bekletin Tereyağının yarısını başka bir tencerede ısıtıp etleri kavurun Ocaktan alıp bekletin

Kalan tereyağı ile soğanların posasını pembeleştirin Çekirdekleri çıkartılmış erikleri ekleyip birkaç dakika kadar kavurun Etler, tarçın çubuğu, şeker ve tuzu ekleyip çok kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar yarım saat pişirin

Ocaktan alıp içindeki tarçın çubuğunu çıkarın Sıcak ya da ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.