ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erikli Yahni (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251978)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:11 AM

Erikli Yahni
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

600 gr kuzu eti
2 soğan
60 gr tereyağı
200 gr mürdüm eriği
1 çubuk tarçın
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz

Erikli yahni:
Eti kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynatın. Etler iyice yumuşayınca delikli bir kepçe yardımıyla ayrı bir kaseye aktarın.

Soğanları soyup rendeleyin ve suyunu çıkarıp süzün. Elde ettiğiniz soğan suyunu haşlanmış etlerin üzerine dökün. 10 dakika kadar etleri bu suda bekletin. Tereyağının yarısını başka bir tencerede ısıtıp etleri kavurun. Ocaktan alıp bekletin.

Kalan tereyağı ile soğanların posasını pembeleştirin. Çekirdekleri çıkartılmış erikleri ekleyip birkaç dakika kadar kavurun. Etler, tarçın çubuğu, şeker ve tuzu ekleyip çok kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar yarım saat pişirin.

Ocaktan alıp içindeki tarçın çubuğunu çıkarın. Sıcak ya da ılık servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.