Kaparili Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaparili Köfte![]() 500 gr dana kıyma 1 soğan 2 yemek kaşığı dijon tipi hardal 3 yemek kaşığı kapari 2 çay kaşığı ufalanmış adaçayı 2 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber Tuz Kızartmak için Tereyağı Kaparili köfte: Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin Hardal, kapari, ufalanmış adaçayı, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun![]() Hazırladığınız köfte harcından küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin Tereyağını tavada eritin Köftelerin her iki tarafını da kızartın![]() Servis için 4 patates Zeytinyağı 100 gr tereyağı 3 diş sarımsak Tuz Karabiber 6-7 dal maydanoz Patatesleri soyup ince dilimleyin Bir tavada zeytinyağında kızartın Tereyağını çatalla ezin Kıyılmış sarımsak ve maydanoz, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp rulo yapın ve folyoya sarıp dondurun![]() Servis yaparken patatesleri tabağa yerleştirin Üzerine köfteleri alıp en üste bir parça tereyağı yerleştirip servis yapın![]() Patatesleri yağda kızartmak yerine fırında da kızartabilirsiniz İnce dilimlenmiş patateslerin üzerine zeytinyağı gezdirip fırında kızarıncaya kadar pişirin
|
|
|
|