Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, sarması, sebzeli

Sebzeli Biftek Sarması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Biftek Sarması





Malzemeleri: 12 adet ince dövülmüş biftek,
1 adet patates,
1 adet havuç,
1 adet kabak,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1/2 çay bardağı sıvıyağ,
Yeterince tuz ve karabiber

Kızartmak için:Un, yumurta,
galeta unu,
sıvıyağ

Yapılışı:
1- Kuru soğanı rendeleyip, suyunu sıkalım Bu soğan suyuna, yeterince tuz, karabiber ve sıvıyağ ilave edip, terbiyeyi hazırlayalım
2- İnce dövülmüş biftekleri, bu terbiyeye tersli yüzlü bulayıp, üst üste dizelim Bu işlemi en az 5-6 saat evvelden veya bir gün önceden yapmalıyız
3- Havuç, kabak ve patatesi, serçe parmağımız gibi ince ve 5 cm boyunda keselim
4- İçine 1 çay kaşığı tuz attığımız kaynar suda, önce havuçları, sonra da patatesleri ve kabakları birazcık haşlayalım
5- Haşladığımız sebzeler soğuyunca, her bir bifteğin içine bu sebzelerden birer tane veya ikişer tane koyup, sigara böreği gibi saralım
6- Önce una, sonra çırptığımız yumurtaya, en sonunda da galeta ununa batırıp, sıvıyağda kızartarak patates tava veya pilav ile servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.