ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sebzeli Biftek Sarması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251939)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:17 AM

Sebzeli Biftek Sarması
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeleri: 12 adet ince dövülmüş biftek,
1 adet patates,
1 adet havuç,
1 adet kabak,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1/2 çay bardağı sıvıyağ,
Yeterince tuz ve karabiber.

Kızartmak için:Un, yumurta,
galeta unu,
sıvıyağ.

Yapılışı:
1- Kuru soğanı rendeleyip, suyunu sıkalım. Bu soğan suyuna, yeterince tuz, karabiber ve sıvıyağ ilave edip, terbiyeyi hazırlayalım.
2- İnce dövülmüş biftekleri, bu terbiyeye tersli yüzlü bulayıp, üst üste dizelim. Bu işlemi en az 5-6 saat evvelden veya bir gün önceden yapmalıyız.
3- Havuç, kabak ve patatesi, serçe parmağımız gibi ince ve 5 cm. boyunda keselim.
4- İçine 1 çay kaşığı tuz attığımız kaynar suda, önce havuçları, sonra da patatesleri ve kabakları birazcık haşlayalım.
5- Haşladığımız sebzeler soğuyunca, her bir bifteğin içine bu sebzelerden birer tane veya ikişer tane koyup, sigara böreği gibi saralım.
6- Önce una, sonra çırptığımız yumurtaya, en sonunda da galeta ununa batırıp, sıvıyağda kızartarak patates tava veya pilav ile servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.