![]() |
Sebzeli Biftek Sarması
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeleri: 12 adet ince dövülmüş biftek, 1 adet patates, 1 adet havuç, 1 adet kabak, 1 adet büyük boy kuru soğan, 1/2 çay bardağı sıvıyağ, Yeterince tuz ve karabiber. Kızartmak için:Un, yumurta, galeta unu, sıvıyağ. Yapılışı: 1- Kuru soğanı rendeleyip, suyunu sıkalım. Bu soğan suyuna, yeterince tuz, karabiber ve sıvıyağ ilave edip, terbiyeyi hazırlayalım. 2- İnce dövülmüş biftekleri, bu terbiyeye tersli yüzlü bulayıp, üst üste dizelim. Bu işlemi en az 5-6 saat evvelden veya bir gün önceden yapmalıyız. 3- Havuç, kabak ve patatesi, serçe parmağımız gibi ince ve 5 cm. boyunda keselim. 4- İçine 1 çay kaşığı tuz attığımız kaynar suda, önce havuçları, sonra da patatesleri ve kabakları birazcık haşlayalım. 5- Haşladığımız sebzeler soğuyunca, her bir bifteğin içine bu sebzelerden birer tane veya ikişer tane koyup, sigara böreği gibi saralım. 6- Önce una, sonra çırptığımız yumurtaya, en sonunda da galeta ununa batırıp, sıvıyağda kızartarak patates tava veya pilav ile servis yapalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.