![]() |
Ayva Püreli Kebap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayva Püreli Kebap![]() Ayva püresi için 1 ![]() 1 kg patates 1~2 tutam toz safran 1 çay bardağı süt 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 40 gr tereyağı Tuz Kebap için 750 gr dana kemiksiz parça et 1 ![]() 1 çorba kaşığı biber salçası 4 diş ezilmiş sarımsak 3 çorba kaşığı sıvıyağ 2 su bardağı sıcak su Tuz karabiber kekik Ayva püreli kebap: Ayvaları soyup doğrayın ![]() ![]() kadar haşlayın ![]() ![]() Patatesleri soyup doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın ![]() ![]() ilave edip kısık ateşte karıştırarak 2-3 dakika pişirin ![]() ![]() edin ![]() Sıvıyağı tencerede ısıtın ![]() ![]() ![]() Sırasıyla doğranmış domates, 2 kaşık suda ezilmiş biber salçası, sıcak su, karabiber ve kekiği ekleyip tencerenin kapağını kapatın ![]() ![]() ![]() Ayva püresini servis tabağına alın ![]() |
![]() |
![]() |
|