ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Ayva Püreli Kebap (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251904)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:23 AM

Ayva Püreli Kebap
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Ayva püresi için
1.5 kg ayva
1 kg patates
1~2 tutam toz safran
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
40 gr tereyağı
Tuz

Kebap için
750 gr dana kemiksiz parça et
1.5 su bardağı doğranmış domates
1 çorba kaşığı biber salçası
4 diş ezilmiş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su
Tuz
karabiber
kekik

Ayva püreli kebap:
Ayvaları soyup doğrayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve kaynatın. Safranı ekleyip ayvalar yumuşayana
kadar haşlayın. Suyunu süzüp robota alın ve püre şeklinde ezin.

Patatesleri soyup doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp çatalla ezerek püre yapın. Ayva püresi, tereyağı ve sütü
ilave edip kısık ateşte karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp peynir ve tuzu ekleyin. Karıştırıp sıcak olarak muhafaza
edin.

Sıvıyağı tencerede ısıtın. Sarımsak ve eti ilave edin. Et suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak soteleyin.

Sırasıyla doğranmış domates, 2 kaşık suda ezilmiş biber salçası, sıcak su, karabiber ve kekiği ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Etler iyice yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Tuzla tatlandırın.

Ayva püresini servis tabağına alın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.