Kuzu Etli Ve Kestaneli Yahni |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Etli Ve Kestaneli Yahni![]() 500 gr kestane 500 gr kuzu kuşbaşı 500 gr patates 3 soğan 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 sivri biber 7 kiraz domates 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı tereyağı Kızartmak için ayçiçeği yağı Tuz, karabiber 10 mantar Kuzu etli ve kestaneli yahni: Kestanelerin üzerlerini çizip yumuşayana kadar haşlayın Kabuklarını soyun Soğanları soyup kıyın Sivribiberleri temizleyip doğrayın Mantarları nemli bir bezle silip dilimleyin![]() Tereyağını tencerede eritip soğanı kavurun Eti ilave edip et suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin Sırasıyla sivribiber, kiraz domates, şeker ve sıcak suyu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin Kestane, dilimlenmiş mantarlar, tuz ve karabiberi ilave edip 10 dakika daha pişirmeye devam edin![]() Patatesleri soyup elma gibi dilimleyin Kızgın yağda kızartın Patatesleri servis tabağının çevresine yerleştirip ortasına eti ilave edin Taze biberiye ile süsleyin Sıcak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|