![]() |
Ekmekli Et Sote |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmekli Et Sote![]() 750 gr sotelik kuzu but kuşbaşı 4 dilim soyalı ekmek 6 domates 4 sivribiber 4 soğan 150 gr mantar 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı sıcak su 15 gr tereyağı 100 gr labne peyniri (veya krem peynir) Birkaç dal maydanoz Tuz karabiber Ekmekli et sote: Domatesleri soyup rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan, sarımsak, limon suyu ve eti ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayana kadar pişirin ![]() ![]() Ekmeklerin üzerlerine peyniri sürüp et soteyi paylaştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|