![]() |
Ekmekli Et Sote
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
750 gr sotelik kuzu but kuşbaşı 4 dilim soyalı ekmek 6 domates 4 sivribiber 4 soğan 150 gr mantar 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı sıcak su 15 gr tereyağı 100 gr labne peyniri (veya krem peynir) Birkaç dal maydanoz Tuz karabiber Ekmekli et sote: Domatesleri soyup rendeleyin. Sivribiberleri temizleyip dilimleyin. Soğanları temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Mantarları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan, sarımsak, limon suyu ve eti ekleyin. Birkaç dakika soteleyin. Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Domates, sivribiber, mantar ve biber salçalarını ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırıp 10 dakika pişirin. Sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. Ekmeklerin üzerlerine peyniri sürüp et soteyi paylaştırın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak veya ılık servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.