![]() |
Pilav Üstü Patlıcanlı Kuzu Külbastı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pilav Üstü Patlıcanlı Kuzu Külbastı![]() 750 gr kuzu kül bastı 500 gr patlıcan 2 domates 2 soğan 2 diş sarımsak 4 sivribiber 2 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı sıcak su Tuz karabiber 1 çay kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı limon suyu Pilav için 2 su bardağı baldo pirinç 3 su bardağı su 1 su bardağı konserve mısır tanesi 2 çorba kaşığı mısır özü yağı Tuz Pilav üstü patlıcanlı kuzu külbastı: Etleri iri küp şeklinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağını tencerede ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile kapatın ve 10 dakika dinlendirin ![]() ![]() Kuzu etini ızgarada pişirmeden önce yoğurt ve baharatla marine ederek bekletin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|