ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Pilav Üstü Patlıcanlı Kuzu Külbastı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251886)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:26 AM

Pilav Üstü Patlıcanlı Kuzu Külbastı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

750 gr kuzu kül bastı
500 gr patlıcan
2 domates
2 soğan
2 diş sarımsak
4 sivribiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıcak su
Tuz
karabiber
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı limon suyu

Pilav için
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
1 su bardağı konserve mısır tanesi
2 çorba kaşığı mısır özü yağı
Tuz

Pilav üstü patlıcanlı kuzu külbastı:
Etleri iri küp şeklinde kesin. Patlıcanları küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda 10 dakika bekletin. Domatesleri soyup rendeleyin. Sivribiberleri temizleyip iri verev parçalara kesin. Sarımsakları soyup ezin. Soğanları soyup küp doğrayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan, sarımsak, et ve limon suyunu ekleyip et suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin. Patlıcan, domates, tozşeker ve sivribiberi ekleyip karıştırın. 5 dakika pişirip sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp et ve patlıcan yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.

Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Mısır özü yağını tencerede ısıtıp pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak soteleyin. Mısırın suyunu süzün. Su, tuz ve mısırı ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Etli patlıcanı servis tabağına alın ve kenarını mısırlı pilavla süsleyip sıcak servis yapın.

Kuzu etini ızgarada pişirmeden önce yoğurt ve baharatla marine ederek bekletin. Baharat çeşitleri ete farklı bir aroma kazandıracak, yoğurt nar gibi kızarmasını sağlayacaktır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.