Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
limon, reçeli2

Limon Reçeli-2

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Reçeli-2





Olur muymuş demeyin! Bu lezzete bayılacaksınız…
Reçel için özellikle, kalın kabuklu iri Çeşme limonları tercih edilir Limonlar, üzerindeki olası siyah lekeler giderilinceye kadar bol suyla yıkanır Limonların sadece kabuk kısımları kürdanla birkaç yerinden delinir Kaynayan suyun içerisine limonlar bütün halde atılıp 3 dakika kaynatılır Aynı işlem 3- 4 kere, limon kabuğu hafif yumuşayıncaya kadar tekrarlanır Haşlanan limonlar bir payreks kaba alınır, üzeri streç film ile kapatılır ve 1 gece buzdolabında bekletilir Ertesi gün limonlar ince dilimler halinde doğranır 1 kg limon için, 1 kg şeker ve üzerini örtecek kadar su ile şurup kaynatılır, kaynayan şuruba dilimlenmiş limonlar ilave edilerek harlı ateşte yaklaşık yarım saat, limonların rengi değişinceye kadar kaynatılır Bu reçelde limonlar sıcak iken kavanozlara doldurulmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.