![]() |
Limon Reçeli-2
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Olur muymuş demeyin! Bu lezzete bayılacaksınız… Reçel için özellikle, kalın kabuklu iri Çeşme limonları tercih edilir. Limonlar, üzerindeki olası siyah lekeler giderilinceye kadar bol suyla yıkanır. Limonların sadece kabuk kısımları kürdanla birkaç yerinden delinir. Kaynayan suyun içerisine limonlar bütün halde atılıp 3 dakika kaynatılır. Aynı işlem 3- 4 kere, limon kabuğu hafif yumuşayıncaya kadar tekrarlanır. Haşlanan limonlar bir payreks kaba alınır, üzeri streç film ile kapatılır ve 1 gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün limonlar ince dilimler halinde doğranır. 1 kg limon için, 1 kg şeker ve üzerini örtecek kadar su ile şurup kaynatılır, kaynayan şuruba dilimlenmiş limonlar ilave edilerek harlı ateşte yaklaşık yarım saat, limonların rengi değişinceye kadar kaynatılır. Bu reçelde limonlar sıcak iken kavanozlara doldurulmalıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.