![]() |
Tropikal Reçel Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tropikal Reçel Tarifi![]() Malzemeler: * 1 papaya (yaklaşık 300 gr) * 1 küçük ananas (yaklaşık 300 gr) * Yarım kavun (yaklaşık 500 gr) * 1 limonunun suyu ve rendelenmiş kabuğu * 1 portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu * 150 gr esmer toz şeker * 500 gr reçel şekeri Hazırlanması: * Tüm meyvelerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra minik minik doğrayın ![]() ![]() * Meyve karışımını, limon ve portakal suyu ve kabuklarını, şeker ve reçel şekeri karıştırın ![]() * Karıştırarak, reçel şekeri paketinin üzerindeki tarife göre 3-4 dakika kaynatın ![]() ![]() * Reçeli kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|