![]() |
Tropikal Reçel Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: * 1 papaya (yaklaşık 300 gr) * 1 küçük ananas (yaklaşık 300 gr) * Yarım kavun (yaklaşık 500 gr) * 1 limonunun suyu ve rendelenmiş kabuğu * 1 portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu * 150 gr esmer toz şeker * 500 gr reçel şekeri Hazırlanması: * Tüm meyvelerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra minik minik doğrayın. Toplam ağırlık yaklaşık 900 gr olmalı. * Meyve karışımını, limon ve portakal suyu ve kabuklarını, şeker ve reçel şekeri karıştırın. * Karıştırarak, reçel şekeri paketinin üzerindeki tarife göre 3-4 dakika kaynatın. Üstte biriken köpüğü alın. * Reçeli kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın. Ters çevirerek 5 dakika temiz bir mutfak örtüsü veya havlunun üzerinde bekletin. Afiyet olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.