Sebzeli Ve Tereyağlı Tavuk Eti |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Ve Tereyağlı Tavuk Eti80 gr yumuşatılmış tereyağı 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz 2 yemek kaşığı limon suyu 400 gr tavuk göğüs eti 2 havuç 250 gr taze börülce 1 çay bardağı kavrulmuş badem Zeytinyağı Sebzeli ve tereyağlı tavuk eti: Tereyağı, maydanoz ve limon suyunu karıştırıp, yağlı kağıt arasında elinizle küçük rulo haline getirin Buzdolabında dondurun Tavuk etlerini yağlayıp fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin Havuçları şerit halinde doğrayıp suda haşlayın Börülceleri kaynayan suya atıp haşlayın ve hemen buzlu suya aktarın Sebzeleri zeytinyağında soteleyip servis tabağına alın Bademleri de yağda soteleyip sebzelere ilave edin Hepsini servis tabağına alın Üzerine tavuk etini yerleştirin Maydanozlu tereyağından bir dilim kesip tavuğun üzerine alın Sıcak servis yapın |
|