ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sebzeli Ve Tereyağlı Tavuk Eti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251654)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:24 AM

Sebzeli Ve Tereyağlı Tavuk Eti
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

80 gr yumuşatılmış tereyağı
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı limon suyu
400 gr tavuk göğüs eti
2 havuç
250 gr taze börülce
1 çay bardağı kavrulmuş badem
Zeytinyağı

Sebzeli ve tereyağlı tavuk eti:
Tereyağı, maydanoz ve limon suyunu karıştırıp, yağlı kağıt arasında elinizle küçük rulo haline getirin. Buzdolabında dondurun. Tavuk etlerini yağlayıp fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin. Havuçları şerit halinde doğrayıp suda haşlayın. Börülceleri kaynayan suya atıp haşlayın ve hemen buzlu suya aktarın. Sebzeleri zeytinyağında soteleyip servis tabağına alın. Bademleri de yağda soteleyip sebzelere ilave edin. Hepsini servis tabağına alın. Üzerine tavuk etini yerleştirin. Maydanozlu tereyağından bir dilim kesip tavuğun üzerine alın. Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.