2 adet böreklik yufka ( aslında kuru yufakayla yapılıyor )
4 adet tavuk baget
1 su bardağı bulgur (pilavlık)
Sos için:
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Tereyağı, pul biber
Yapılışı:
Tavuk bagetleri derin bir tencereye alıp üzerlerini 2 parmak geçecek kadar su ile doldurun ve düdüklü tencerede haşlayın Eğer normal tencerede haşlayacaksanız su miktarını buharlaşmada kaybolacağı için artırın
Tavuk eti haşlanırken siz minik minik (elinizle) parçaladığınız yufkalarınızı teflon tavanızda kuru şekilde, sık sık çevirerek kızartınız Yufkalarınız tamamen kuruyacaklardır Soğumaları için ayrı bir kaba alın Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın
Bulguru kaynamaya devam eden tavuk suyana atıp pişiriniz (Bulgur miktarınızı isteğe göre artırabilirsiniz) Bulgurlar suda haşlandığında tavuk suyunun 1/3 ü kalmış olmalıdır Yani bulgurlar hem tamamen haşlanmış olmalı, hem de suyun tamamını çekmemiş olmalıdır Su miktarını ona göre ayarlamalısınız Tarife uyarsanız yeteri kadar su kalacaktır
Servis edeceğiniz kabın altına yufkalarınızın yarısını yerleştirin, üzerine tavuk parçalarını, tavuk suyunun yarısını ve bulgurun yarısını heryere eşit gelecek şekilde dökünüz
Kalan yufkayı tavukları üzerine yerleştirip, tavuk suyu ve bulgurun kalanını dökünüz
Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosla servis ediniz
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.