| Prof. Dr. Sinsi |
07-17-2012 11:25 AM |
Damat Paçası ( Yufkalı Tavuk )
Malzemeler (4 kişilik):
- 2 adet böreklik yufka ( aslında kuru yufakayla yapılıyor )
- 4 adet tavuk baget
- 1 su bardağı bulgur (pilavlık)
Sos için:
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tereyağı, pul biber
Yapılışı:
- Tavuk bagetleri derin bir tencereye alıp üzerlerini 2 parmak geçecek kadar su ile doldurun ve düdüklü tencerede haşlayın. Eğer normal tencerede haşlayacaksanız su miktarını buharlaşmada kaybolacağı için artırın.
- Tavuk eti haşlanırken siz minik minik (elinizle) parçaladığınız yufkalarınızı teflon tavanızda kuru şekilde, sık sık çevirerek kızartınız. Yufkalarınız tamamen kuruyacaklardır. Soğumaları için ayrı bir kaba alın. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
- Tavuk etleri pişince haşladığınız sudan çıkarıp parçalayınız.
- Bulguru kaynamaya devam eden tavuk suyana atıp pişiriniz (Bulgur miktarınızı isteğe göre artırabilirsiniz). Bulgurlar suda haşlandığında tavuk suyunun 1/3 ü kalmış olmalıdır. Yani bulgurlar hem tamamen haşlanmış olmalı, hem de suyun tamamını çekmemiş olmalıdır. Su miktarını ona göre ayarlamalısınız. Tarife uyarsanız yeteri kadar su kalacaktır.
- Servis edeceğiniz kabın altına yufkalarınızın yarısını yerleştirin, üzerine tavuk parçalarını, tavuk suyunun yarısını ve bulgurun yarısını heryere eşit gelecek şekilde dökünüz.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
- Kalan yufkayı tavukları üzerine yerleştirip, tavuk suyu ve bulgurun kalanını dökünüz.
- Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosla servis ediniz.
|