İspanak Dolgulu Tavuk Eti |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanak Dolgulu Tavuk Eti4 parça tavuk göğüs eti 350 gr körpe ıspanak 1 soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 kırmızıbiber 200 gr labne peyniri 40 gr parmesan peyniri Tuz Karabiber Ispanak dolgulu tavuk eti: Fırını 200 dereceye ayarlayın Tavuk göğüs etlerini yan tarafından enine keserek cep şeklinde açın Bol suyla yıkanmış ıspanakları kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra renklerini koruması için soğuk sudan geçirin Küçük parçalara kesin Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Küp doğranmış kırmızıbiberi ekleyip 4-5 dakika soteleyin Ispanakları, labne ve parmesan peynirlerini ilave edin Tuz, karabiber ile tatlandırın Ispanaklı karışımı kaşıkla tavuk etlerinin içerisine doğru yerleştirin ve kenarlarını 1-2 kürdanla tutturun Fırın kabına dizip üzerine yağ gezdirin Tuz, karabiber serpiştirip fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin Servis yapın |
|