![]() |
İspanak Dolgulu Tavuk Eti
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
4 parça tavuk göğüs eti 350 gr körpe ıspanak 1 soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 kırmızıbiber 200 gr labne peyniri 40 gr parmesan peyniri Tuz Karabiber Ispanak dolgulu tavuk eti: Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tavuk göğüs etlerini yan tarafından enine keserek cep şeklinde açın. Bol suyla yıkanmış ıspanakları kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra renklerini koruması için soğuk sudan geçirin. Küçük parçalara kesin. Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Küp doğranmış kırmızıbiberi ekleyip 4-5 dakika soteleyin. Ispanakları, labne ve parmesan peynirlerini ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Ispanaklı karışımı kaşıkla tavuk etlerinin içerisine doğru yerleştirin ve kenarlarını 1-2 kürdanla tutturun. Fırın kabına dizip üzerine yağ gezdirin. Tuz, karabiber serpiştirip fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.