Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, kanadı, tavuk

Baharatlı Tavuk Kanadı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Tavuk Kanadı





Malzemeler
12 parça tavuk kanadı
15cl ( ½ bardakdan biraz fazla) yağsız yoğurt
1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 çorba kaşığı bal
Bir tutam zencefil, zerdeçal, kişniş, kimyon
½ tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
Tavuk kanatlarının uçlarını kesip atın (ya da sonradan tavuk suyu yapmak için saklayın) Kanatları eklem yerlerinden ikiye kesip, parçaları keskin bir bıçakla ya da mutfak makasıyla düzelterek, bir tabağa yerleştirin Bir kasede yoğurt, limon suyu, bal, zencefil, zerdeçal, kişniş, kimyon ve tuzu karıştırıp, elde ettiğiniz bulamacı tavuk kanadı parçalarına sürün Parçaları serin bir yerde en az 1 saat (daha da iyisi 1 gece) dinlenmeye bırakın Önce fırınınızı 230 derecede 8 dakika ısıtın Tabağı buzdolabından alıp, marinada bulanmış kanat parçalarını bir fırın tepsisine yerleştirin Tepsiyi fırına sürüp, yaklaşık 15 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp, bir kenarda kanatları elle tutulabilecek kadar ılımaya bırakın Geniş bir tabağa arapsaçı ya da yeşil salata yaprakları döşeyip, ılık kanatları yaprakların üstüne yerleştirerek servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.