07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Tavuk Kanadı

Malzemeler
12 parça tavuk kanadı
15cl ( ½ bardakdan biraz fazla) yağsız yoğurt
1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 çorba kaşığı bal
Bir tutam zencefil, zerdeçal, kişniş, kimyon
½ tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Tavuk kanatlarının uçlarını kesip atın (ya da sonradan tavuk suyu yapmak için saklayın) Kanatları eklem yerlerinden ikiye kesip, parçaları keskin bir bıçakla ya da mutfak makasıyla düzelterek, bir tabağa yerleştirin Bir kasede yoğurt, limon suyu, bal, zencefil, zerdeçal, kişniş, kimyon ve tuzu karıştırıp, elde ettiğiniz bulamacı tavuk kanadı parçalarına sürün Parçaları serin bir yerde en az 1 saat (daha da iyisi 1 gece) dinlenmeye bırakın Önce fırınınızı 230 derecede 8 dakika ısıtın Tabağı buzdolabından alıp, marinada bulanmış kanat parçalarını bir fırın tepsisine yerleştirin Tepsiyi fırına sürüp, yaklaşık 15 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp, bir kenarda kanatları elle tutulabilecek kadar ılımaya bırakın Geniş bir tabağa arapsaçı ya da yeşil salata yaprakları döşeyip, ılık kanatları yaprakların üstüne yerleştirerek servis yapın Afiyet olsun
|
|
|