![]() |
Baharatlı Tavuk Kanadı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 12 parça tavuk kanadı 15cl ( ½ bardakdan biraz fazla) yağsız yoğurt 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu 1 çorba kaşığı bal Bir tutam zencefil, zerdeçal, kişniş, kimyon ½ tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Tavuk kanatlarının uçlarını kesip atın (ya da sonradan tavuk suyu yapmak için saklayın). Kanatları eklem yerlerinden ikiye kesip, parçaları keskin bir bıçakla ya da mutfak makasıyla düzelterek, bir tabağa yerleştirin. Bir kasede yoğurt, limon suyu, bal, zencefil, zerdeçal, kişniş, kimyon ve tuzu karıştırıp, elde ettiğiniz bulamacı tavuk kanadı parçalarına sürün. Parçaları serin bir yerde en az 1 saat (daha da iyisi 1 gece) dinlenmeye bırakın. Önce fırınınızı 230 derecede 8 dakika ısıtın. Tabağı buzdolabından alıp, marinada bulanmış kanat parçalarını bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiyi fırına sürüp, yaklaşık 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp, bir kenarda kanatları elle tutulabilecek kadar ılımaya bırakın. Geniş bir tabağa arapsaçı ya da yeşil salata yaprakları döşeyip, ılık kanatları yaprakların üstüne yerleştirerek servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.