Bulgurlu Tavuk Güveci |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Tavuk GüveciBULGURLU TAVUK GÜVECI MALZEMELER
YAPILIŞI: Kim demiş diet yemekler lezzetsiz olur diye!Lezzet dediğiniz önce doğru malzeme sonra doğru teknikle gelirMalzemeleriniz doğal olursa geriye doğru teknikle çalışmak kalıyor ki işte burada bir örneğini yapacağızDerisiz tavuk göğsünü parçalara ayırın ve güvecin içine atın1 adet soğanı altıya bölün,havucu ise yine soğanın boyunda parçalara ayırın ve onlarıda güvecin içine atın Bulguruda güvecin içine koyduktan sonra diğer tarafta su, zeytinyağı ve salçayı çırparak güvecin içine dökün biberi de bütün olarak güvecin en üstüne koyunTuzunuda ekleyip kapağını kapatınFakat içindeki su buharının dışarı kaçmaması için bir teknik gerekiyor;unu bir kaba dökün ve alabildiği kadar su dökerek güveç kapağının kenarlarına sıvayın Önce 220 derece fırında 1 saat sonra 180 derece fırında 1 saat pişirinSonuç mu ?denemeden anlatayım sizeİçinde bütün malzemeler pamuk gibi yumuşak olmuş ama lapa gibi dağılmamışBulgur fazla suyu çekerek çorba görütüsünden kurtarmışYani yine çok hafif besleyici ve sizi uzun süre tok tutacak bir yemek afiyet olsun |
|