![]() |
Bulgurlu Tavuk Güveci
BULGURLU TAVUK GÜVECI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kim demiş diet yemekler lezzetsiz olur diye!Lezzet dediğiniz önce doğru malzeme sonra doğru teknikle gelir.Malzemeleriniz doğal olursa geriye doğru teknikle çalışmak kalıyor ki işte burada bir örneğini yapacağız.Derisiz tavuk göğsünü parçalara ayırın ve güvecin içine atın.1 adet soğanı altıya bölün,havucu ise yine soğanın boyunda parçalara ayırın ve onlarıda güvecin içine atın .Bulguruda güvecin içine koyduktan sonra diğer tarafta su, zeytinyağı ve salçayı çırparak güvecin içine dökün biberi de bütün olarak güvecin en üstüne koyun.Tuzunuda ekleyip kapağını kapatın.Fakat içindeki su buharının dışarı kaçmaması için bir teknik gerekiyor;unu bir kaba dökün ve alabildiği kadar su dökerek güveç kapağının kenarlarına sıvayın .Önce 220 derece fırında 1 saat sonra 180 derece fırında 1 saat pişirin.Sonuç mu ?denemeden anlatayım size.İçinde bütün malzemeler pamuk gibi yumuşak olmuş ama lapa gibi dağılmamış.Bulgur fazla suyu çekerek çorba görütüsünden kurtarmış.Yani yine çok hafif besleyici ve sizi uzun süre tok tutacak bir yemek afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.