Tavuk Kapama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Kapama![]() MALZEMELER 10 - 12 adet tavuk bageti • 2 su bardağı pirinç • 1 adet soğan • 1 adet biber • 2 yemek kaşığı salça • 4 - 5 su bardağı tavuk suyu • tuz • karabiber • pul biber HAZIRLANIŞI Pirinçler iyice yıkanarak tepsiye dizilir Bagetler diğer taraftan haşlanır Ayrı bir tencerede küp doğranmış soğan, biber ve salça kavrulur Tepsideki pirincin üzerine sırasıyla bagetler dizilir ![]() Soğanlı harç bagetlerin üstünde gezdirilir 4 - 5 bardak tavuk suyu tepsiye konularak fırında bagetlerin üzeri kızarana kadar pişirilir ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]()
|
|
|
|