ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuk Kapama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251565)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:39 AM

Tavuk Kapama
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER

10 - 12 adet tavuk bageti
• 2 su bardağı pirinç
• 1 adet soğan
• 1 adet biber
• 2 yemek kaşığı salça
• 4 - 5 su bardağı tavuk suyu
• tuz
• karabiber
• pul biber

HAZIRLANIŞI

Pirinçler iyice yıkanarak tepsiye dizilir.
Bagetler diğer taraftan haşlanır.
Ayrı bir tencerede küp doğranmış soğan, biber ve salça kavrulur.
Tepsideki pirincin üzerine sırasıyla bagetler dizilir.
Soğanlı harç bagetlerin üstünde gezdirilir.
4 - 5 bardak tavuk suyu tepsiye konularak fırında bagetlerin üzeri kızarana kadar pişirilir.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.