![]() |
Kalıpta Portakal Soslu Muhallebi... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalıpta Portakal Soslu Muhallebi...![]() - 1 lt ![]() - 1/2 su bardağı un - 1/2 su bardağı nişasta - 1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker - 1 adet portakalın kabuğu - 2 yemek kaşığı margarin - 1 adet şekerli vanilin Jöle için: - 3 su bardağı bortakal suyu - 3 yemek kaşığı nişasta - 2 yemek kaşığı toz şeker Yapılışı: Küçük bir tencerede portakal suyu (portakal suyunu sıkıp süzdüğüm portakallardan elde ettim, arzu ederseniz hazır portakal suyu da tercih edebilirsiniz), toz şeker ve nişasta, koyulaşıncaya kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|