ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kalıpta Portakal Soslu Muhallebi... (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251515)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 10:07 AM

Kalıpta Portakal Soslu Muhallebi...
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpgMuhallebisi için:
- 1 lt. süt
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet portakalın kabuğu
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 adet şekerli vanilin
Jöle için:

- 3 su bardağı bortakal suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı: Küçük bir tencerede portakal suyu (portakal suyunu sıkıp süzdüğüm portakallardan elde ettim, arzu ederseniz hazır portakal suyu da tercih edebilirsiniz), toz şeker ve nişasta, koyulaşıncaya kadar pişirilir. Pişirilen jöle ıslatılmış bir kalıba dökülür. (Kalıp olarak benim gibi derin silikon kalıp kullanırsanız, yine benim gibi kalıptan çıkarmak için zorlanabilirsiniz Bu iş için en ideal kalıp cam olanlar.) Ayrı bir tencerede un, nişasta, margarin, şeker, ince rendelenmiş portakal kabukları ve süt bir tencereye konularak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra üzerine şekerli vanilin eklenerek 3-4 dakika mikserle çırpılır. Vakit geçirmeden önceden kalıba dökülmüş olan jölenin üzerine dökülerek soğuması için buzdolabına kaldırılır. Her ikisi de kalıptan çıkarılacak kadar donduktan sonra servis edilecek kaba çıkarılarak soğuk olarak servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.