![]() |
Yoğurt Tatlısı 1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurt Tatlısı 1Yoğurt Tatlısı ![]() MALZEMELER: 3 çorba kaşığı yoğurt, 2 yumurta, 250 gram margarin, 1 çay kaşığı karbonat, 4 su bardağı un, 500 gram toz şeker, 4 bardak su, 1 tatlı kaşığı limon suyu yapılışı: Tencereye yağ konur ![]() ![]() ![]() • Sonra un ilave edilir ![]() ![]() • Sonra yağlanmış tepsiye dökülür, yayılır ![]() • Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir ![]() • Şeker, limon suyu ve su ile “Kıvamlı Şurup” hazırlanır ![]() • Tepsi fırından alınır ![]() ![]() • Şurubu çektikten sonra istenilen şekillerde kesilip servis yapılır ![]() dır ![]() |
![]() |
![]() |
|