![]() |
Balparmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balparmak![]() Yarım paket margarin Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı şeker 1 yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Üzeri için: Yaklaşık 1 su baradağı irmik Şerbet için 3 su bardağı su 2 su bardağı şeker Hamurumuza başlamadan önce su ve şeker özleşene kadar kaynatılır ![]() Soğuması için bir kenara alınır ![]() Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır ![]() ![]() Daha sonra hamurumuz, bir tabağın içine koyulmuş irmiğe her tarafı bulanarak yağlanmı fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır ![]() Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir ![]() Pembeleşmeye başlayınca hemen fırından alın çünkü çok çabuk kararan bir yapısı var ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|