ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balparmak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251360)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 10:33 AM

Balparmak
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yaklaşık 1 su baradağı irmik
Şerbet için
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Hamurumuza başlamadan önce su ve şeker özleşene kadar kaynatılır.
Soğuması için bir kenara alınır.
Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamura ister parmak şeklinde isterseniz benim yaptığım gibi şekil verdikten sonra eller yağlanıp eldeki yağın hamura geçmesi sağlanır.
Daha sonra hamurumuz, bir tabağın içine koyulmuş irmiğe her tarafı bulanarak yağlanmı fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır.
Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
Pembeleşmeye başlayınca hemen fırından alın çünkü çok çabuk kararan bir yapısı var. Hamur fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet dökülür.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.